menu  

МНОЗИНСТВОТО СМЯТА, ЧЕ ВРЕМЕТО Е ПО-ЦЕННО ОТ ПАРИТЕ

Неотдавнашно изследване в САЩ на списание “Мъни” достигна до нов и изумителен извод по въпроса какво ценят повече американците; 64% от всички анкетирани и 68% от запитаните жени смятат, че за тях времето е по-ценно от парите.

Двама от всеки пет американци или 33% и половината от хората, чийто семейни доходи надхвърлят 50 000 долара са на мнение, че имат по-малко свободно време отколкото преди пет години. Само 29% твърдят, че разполагат с повече време; по-голяма част от тях са на възраст над 55 години. Главният виновник за тази липса на време е “прекалено многото работа”. Няма нищо чудно, че американското население започва да се оплаква от прекалено многото работа.

Ето как прекарва деня си средният американец:

Вид дейност

Време за нея

Работа

27%

Сън

20%

Свободно време

20%

Домашни задължения

14%

Парични въпроси

7%

Други

4%

На въпроса с кого биха желали да прекарват повече време, най-много са посочили своя съпруг/съпруга или другата най-важна личност в живота си, последвани от децата и родителите. Повечето хора казват, че ако биха могли да избират, биха се наслаждавали на повече свободно време. Само 4% искат да отделят повече време за печелене на пари.

А когато били запитани ако им се освободи по един час на ден как биха го използвали, всички отговорили почти единодушно: “за сън”. Изследването стига до извода, че средният американец всяко денонощие спи по един час по-малко от нуждите си.

Друго проучване също стига до извода, че американците искат по-голяма гъвкавост на своето време и това обяснява защо законопроектът за Компенсация чрез време получи 82% подкрепа; благодарение на него работодателите ще могат да заплащат извънредните работни часове или с пари, или с допълнителни платени почивни дни, по желание. Две трети от населението поддържа предложението да бъдат увеличени неплатените дни, които човек може да вземе поради лични причини.

Не забравяйте, всеки трябва да се включи в мрежовия маркетинг в подходящия за него момент. Но ако гореспоменатата тенденция продължава да се развива в тази посока, сп. Upline предрича, че за все повече недоволни работещи американци подходящият момент ще настъпва все по-често.

А ето и още една от причините, поради които е по-добре човек да работи в дома си – пестите времето, което иначе се губи при придвижването от дома до работното място и обратно. Ако все още отделяте само част от свободното си време на мрежовия маркетинг, може би това е още една основателна причина да се замислите дали да не му се посветите изцяло. Ето какво показват фактите: американецът отделя седмично средно по 3.7 часа, за да се придвижва до работното си място и обратно.

А ние, българите? Как ще ги стигнем американците? Че и задминем - кога?... Ако оставим майтапа настрана, истината е, че все повече работим и все по-малко време ни остава за живот. В големите ни градове има все повече задръствания, поради които губим все повече време в придвижване до и от работата. Може би е време да разгледаме възможността за кариера в МЛМ като нещо много по-привлекателно, отколкото ежедневното препускане... към ниска пенсия!

 
 
© Anhira Networking - Sofia, Bulgaria, Dianabad bl.43 vh.2 ap.18, tel. +359 2 9628277, GSM +359 888 540442

начало