МЛМотиватор 2 - Светлата седмица, Великден 2001
За тези, които искат да станат богати и свободни чрез мрежов маркетинг

Абонирайте се за "МЛМотиватор" на адрес www.mlm.bogatstvo.info и получете специален подарък!
Този бюлетин е безплатен - препоръчайте го на сътрудниците си и правете още повече пари!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Силата на историите

Историята на Христа се предава от уста на уста вече две хиляди години! Знае се, че той се явил след възкресението си най-напред на две жени, защото искал информацията да се разпространи възможно най-бързо! Ето каква е силата на историите! Затова и ние трябва да разказваме истории! Например:

Историята на Исус от гледна точка на МЛМ

Исус е споделил своите идеи с хиляди хора, и даже ги е хранил и лекувал. Въпреки това е имал само 12 приближени ученици (все едно че е спонсорирал само 12 преки сътрудници). През първите няколко години те не са имали кой знае каква популярност, но за 2000 години словото Му се е разпространило по цялата земя!

Така че нашата работа е благословена по начало - остава ни да проявим в същата степен всеотдайност, упоритост и постоянство - разликата е, че няма да ни хвърлят на лъвовете, нито ще ни преследват и убиват! Даже времето, което трябва да посветим, за да успеем, не е толкова много - на практика 2-3 години стигат, за да се освободим от финансовите проблеми.

Какво е станало с Юда? Предал е учителя си за 30 сребърника - т.е. изневерил е на вярата си за пари и с това се е зачеркнал като мрежар. Останал е само позорът му. Та не е ли така и с онези, които гледат само да кярят в МЛМ, без да влагат любов и преданост?

Какво е станало с Петър? В труден час се е отрекъл 3 пъти от учителя си, после се е разкаял и е станал един от най-добрите и предани апостоли. Така е и в МЛМ - дори и най-добрите минават през своите тежки периоди. Не е страшно да се каляте, казва Учителя - щом сме на земятя, всички ще се каляме. Важното е да се изчистите после!

Кой е нашият учител и каква е нашата идея? Предани ли сме и готови ли сме да го докажем?

Ето какво може да добавите на визитките си:" ПОМАГАМ ВИ ДА СТАНЕТЕ ПО-ЗДРАВИ И ДА ОСЪЩЕСТВИЕ МЕЧТИТЕ СИ"
-----------------------------------------------------------------------------

Христос воскресе!

Една идея, чието време е дошло, не може да бъде убита! МЛМ е тенденцията на новото хилядолетие, защото сприятелява хората. Горд съм, че принадлежа към тази тенденция. Бъдете горди и вие, които четете това!

Нашата мисия: Да помогнем на хората да преобразят живота си като им покажем реална възможност за по-добро здраве и финансова независимост и ги поведем към по-здравословен и щастлив живот.
-----------------------------------------------------------------------------

Обяви:

Новата листовка "До всички родители: Да запазим децата си здрави, силни и жизнени" можете да си поръчате по телефона от "Анхира".
Цени: 1 бр.-15 ст.; 15 бр.-2 лв.; 50 бр.-6 лв.; 100 бр.-10 лв.
Тя е подходящ подарък за вашите клиенти и средство за развитие на вашия бизнес (Вижте МЛМотиватор 1)
Ако желаете да закупите или разпространявате книги, издадени от "Анхира", обадете ни се -
предлагаме отлични отстъпки и подаръци! Или посетете www.knigi.anhira.com
------------------------------------------------------------------------------------------

Безброй нови контакти - безплатно!

Ако някой стане наш клиент и си купи продукти, печелим 30 лв. Доволните клиенти стават най-добрите дистрибутори. Ако някой клиент стане дистрибутор и заработи добре, от това можете да печелите допълнително всяка година по 1000-1500 лв. Виждате ли колко ценен е такъв човек! Ето защо направете на потенциалните си клиенти/дистрибутори писмено предложение:

"Току-що получих книгата/касетата ... (напр. Зелените лъчи, или Дж. МакКийт, или специална касета за ползите от продуктите). Тя е просто невероятна, защото описва как... (ползите за конкретния човек и защо трябва да я има). Непременно ти трябва, и твоите приятели имат нужда от нея! Но: не ти предлагам да си я купиш, а да я спечелиш безплатно - ето как: Просто ми дай адресите на петима свои познати, които се интересуват от (енергия, храна за мозъка, укрепване на имунитета, предпазване от радиация и болести, здравословен начин на живот, безвредно отслабване и пр. - помогнете на човека да се сети). Аз ще им изпратя по един екземпляр от книгата/касетата. Те ще ти бъдат много благодарни, а от мен ще получиш безплатно копие. Освен това ще ти пратя безплатно и книгата "Как да правим пари като печелим приятели" и брошурата "До всички родители: Да запазим децата си здрави и силни". Всичко, което трябва да направиш, е да попълниш няколко имена, телефони и адреси и да ми ги пратиш."

Да пресметнем: Ако материалите ви струват по 4 лв и ги пратите до 10 души, разходите ви са 40 лв. Ако спечелите 2 нови клиенти, приходът ви е 60 лв., а печалбата - 20 лв. Но по-хубавото тепърва следва: Всеки път, когато клиентите ви си поръчат отново, вие пак печелите. А ако тези клиенти станат дистрибутори, печалбата ви е много по-голяма.

Так можете да запишете безброй нови хора без да похарчите нито стотинка. А като използвате въображението си, можете да направите още добри предложения - важното е да не гоните дребни печалби, а да инвестирате в бизнеса си и да не спирате, докато не изградите солидна организация, която ви носи добра печалба!
-----------------------------------------------------------------

Какво да рекламираме?

Добре е да изтъкваме ползите от продуктите и от възможността. Но много по-добре е да показваме на хората с думи-картини как животът им ще се подобри като се възползват от възможността, която им предлагаме. Вижте например тази реклама за лак за нокти:
"Нашият лак "Прасковен дъх" покрива недобре изглеждащите нокти на краката, което прави ходилата ви да изглеждат по-малки, а обувките ви - по-секси; така краката ви изглеждат по-дълги, а дупето ви по-хубаво и по-слабо, което значи, че може да си позволите още едно парче от любимата си пица!"
----------------------------------------------------------------

Тайната на успеха в МЛМ: Откривайте, присъединявайте и възпитавайте лидери!

Лидерите ви улесняват живота - те сами свикват събирания, осигуряват наема на залата, првят така, че дистрибуторите да си направят заявките до края на месеца без ваша намеса. Лидерите сигурно са най-щастливи ако вие изобщо не идете, защото те лично имат възможността да се изявят без ваша помощ!

Мерило зa успеха ви е колко лидери имате в групата си. Дистрибуторите идват и си отиват - те не са достатъчно решени и всеотдайни. Те казват: "Ще опитам тази компания за известно време, после ще опитам друга компания за известно време, а после ще опитам да погледам телевизия." Те не са виновни - на повечето хора животът им преминава в това да се учат как да зарязват - те зарязват училище, една работа, друга работа, един брак, друг брак, диетата, няколко МЛМ и т.н. Хората са професионалисти в зарязването.

Не можете да си изградите голяма организация само от дистрибутори. Трябват ви лидери. Но как да ги намерим? Дали да ги изградим сами, или да търсим готови? По-добре е да ги изградим, защото иначе ето какво може да стане:

Преди време няколко големи МЛМ компании фалираха. "Лидери" с групи от 50000 души потърсиха нови фирми. Новите им спонсори очакваха да станат богати, защото се надяваха всеки да доведе тези 50000 души със себе си. Но:

Тези лидери не бяха заслужили лоялността на групите си, защото не им бяха помагали, не им бяха правили услуги, нито им се бяха обаждали по телефона за да ги поздравят някога. Ето защо от тези 50000 над 40000 напуснаха и не искаха да чуят за нов МЛМ. От останалите 10000 около 9000 дори не знаеха, че този "лидер" съществува, изобщо не бяха чували за него! От останалите 1000 поне 950 мразеха "лидера" и го смятаха за арогантен използвач. От останалите 50 дистрибутора 45 изобщо не бяха сигурни дали искат да се захванат с новата възможност. Това означава, че само петима биха се записали в новия МЛМ под този т.нар. "лидер"!

Това не е лидер. И това илюстрира проблема с откриването на готови лидери.

Ето защо по-добре си отгледайте лидери сами. За целта започнете с някой, който не е лидер и иска да изучи този бизнес. Уверете го, че ще му помогнете да изгради бизнеса си, ако той/тя е готов да направи каквото трябва. След това му посветете 6 месеца, през което време му покажете как да започне да успява.

И тогава, ако дойде някой да го зарибява, той ще си каже: "Не го познавам тоя. Спонсорът ми ме научи, че не мога да преуспея, ако скачам от фирма на фирма. Зная, че спонсорът ми инвестира в мен 6 месеца, за да започна да успявам, и сега имам напредък. Чувствам му се задължен. Освен това съм сигурен, че той ще продължи да работи с мен. Той вече ми помага ежедневно, а не ми дава само празни обещания - по-добре да си продължа с него!" Така ще си предпазите дистрибуторите от тези, които само раздуват и дават празни обещания.

Но с кого да работим? Има 3 нива на готовност:

Крилати фрази:

- Пенсионирай се с достойнство и с голяма пенсия само след 3 години.
- Специалните продукти, които поддържат супер-манекенките слаби.
- Тайната, която всички крият от вас: как да печелите по 300 лв./месец без да ходите на работа!
- 21-годишна студентка по журналистика печели по 500 лв./месец,
показвайки на майките как да запазят здравето на децата си и да ги защитят от радиацията.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Елексир за мозъка

Концентрирайте се върху целта си в МЛМ, не се разпилявайте!

По-добре е да бъдете на върха в една-единствена малка МЛМ компания, отколкото на опашката в няколко от най-големите. Вземайте пример от шампионите - те си избират само една дисциплина, фокусират се, слагат си капаци на очите и тренират с всички сили, за да станат първи. Никой не може да стане шампион в няколко спорта едновременно. Милиардерът Гети твърди, че е спечелил милиардите си така: "Аз слагам всичките си яйца в една кошница и после много добре се грижа за нея!"

Вашите хора ще вземат пример от вас - ако вие работите МЛМ 1 и 2, те ще работят МЛМ 1 и 3 и ще се опитат да отклонят колкото се може повече хора (и вас самите) към МЛМ 3. Затова вместо да опитвате различни МЛМ възможности, първо заделете време и пари да проучите нещата и после се захванете здраво само с един МЛМ-бизнес. Щом фокусирате силите си само в една област, чудото става. Ключът към успеха е да се фокусираш 100% върху най-важното и да се занимаваш само с него, докато го овладееш и то стане 100% както трябва.
------------------------------------------------------------------------

Ако искате да успеете по-бързо - намерете си ментор

Ментор означава доверен съветник, опитен наставник, вещ учител и треньор, човек, когото уважаваш, на когото разчиташ и когото слушаш - всичко това едновременно. Такъв ментор може да ви спести години лутане. Обикновено това е успяващият директор от горната линия. Най-бързият път към успеха в МЛМ е през опита на другите успяващи. Всички успели мрежари с удоволствие споделят тайните на успеха си с долната си линия, защото те искат хората от техния екип да успяват.

Ето някои ценни съвети относно връзката ментор-ученик:

Веднага щом се убедиш колко е хубаво да имаш ментор, стани и ти ментор на своя екип - така успехите ти ще се умножават по броя на хората, на които си показал как да започнат да успяват!
------------------------------------------------------------------------------

А сега, стига четене - започнете да прилагате наученото! Ще се видим на върха - или някъде в Европа на курорт Дерзайте и не се предавайте! Мечтайте смело и осъществете и най-смелите си мечти!

Искрено ваш д-р Петър Найденов.